SOBRE EL FESTIVAL

SOBRE EL FESTIVAL:

Som un jove festival nascut en 2019, en la localitat de Xixona (Alacant), amb el suport d'entitats públiques i privades i sota la tutela de grans professionals del món de la música. Un esdeveniment que es du a terme l'última setmana de juliol i que aconsegueix reunir grans professionals de la música i de la trompeta i a una gran quantitat d'alumnes procedents de totes part d'Espanya i de l'estranger.

 El festival consta de tres parts diferenciades. Alumnes i mestres compartiran el seu temps entre classes de trompeta, un concurs i concerts nocturns i gratuïts en un lloc idíl·lic. A més, l'organització del FIT Xixona, ha anat un pas més enllà i ha sigut pionera a oferir a l'alumnat una masterclass de fisioteràpia, per un dels millors fisioterapeutes d'Espanya, com ho és, Fernando Nicolau Colomina, per a millorar i corregir postures corporals a l'hora de tocar la trompeta.

CURS DE TROMPETA

És innegable que l'elenc de professorat proposat per al curs atresora, sense entrar en altres consideracions, gran prestigi nacional i internacional. Es disposa del compromís de solistes de talla internacional i talents que han rebut reconeixement en l'escenari, en concursos i en la crítica. A més, tots ells han destacat per la seua activitat pedagògica i la seua capacitat per a atraure alumnat interessat en els seus consells musicals.

A l'atractiu que presenta el professorat del curs per als estudiants unim una característica que el farà encara més interessant. Ens referim a la participació d'un pianista professional, repertorista amb experiència en Ensenyaments Superiors de Música en l'especialitat de Trompeta. El comptar amb un professor repertorista dins del desenvolupament habitual de les classes (i no únicament en les actuacions, com succeeix en aquesta mena de propostes) és una prestació que únicament es dona en els cursos més prestigiosos. És aquest un element, per tant, molt poc habitual en els cursos nacionals i suposa un reforç extraordinari a l'activitat pedagògica que pretenem realitzar perquè s'abordaran les obres de manera integral, podent els alumnes tindre una visió completa del repertori travat, en lloc de la visió parcial que resulta de treballar únicament la part solista.

CONCURS DE TROMPETA

Concurs de trompeta premiat amb 8.000€ de beca per a estudiar el Màster d'Interpretació i Investigació Performativa en la Universitat Alfons X El Sabio de Madrid amb Manuel Blanco i José María Ortí Soriano com a docents.  Aquesta beca és oferida per la Fundació “Ciutat de Requena” en el marc de la “Càtedra de Trompeta Fundació Ciutat de Requena” de la Facultat de Música i Arts Escèniques.

CONCERTS

El cicle de concerts que componen el Festival és la columna vertebral del FIT Xixona. El Festival ofereix al públic un elenc d´intèrprets que han actuat en algunes de les més prestigioses sales nacionals i internacionals, i amb una projecció artística que encara està lluny de trobar el seu cim.

Aquest cicle de concerts, que se celebrarà totes les nits en un dels llocs de concerts més extraordinaris de la Província d'Alacant com és el Barranc de la Font, ha aconseguit una gran resposta del públic que es pot atribuir a un factor principal: la gran qualitat musical dels intèrprets. Aquest és un dels pilars de l'èxit d'aquest cicle. 

TOP